Overzicht modellen Merlo › Roto

Verreikers ontworpen om veilig en doeltreffend op grote hoogte te laden/lossen of te werken, met als bijkomend voordeel een roterende bovenwagen. De naam ROTO is hét synoniem geworden voor verreikers met een roterende bovenwagen. Door Merlo voorgesteld in 1991, werken deze machines niet enkel in de hoogte en op afstand, maar ze zijn ook operationeel in de derde dimensie dankzij hun rotatie over 360 graden. Kortom, 1 machine met de voordelen van een verreiker (met vorken), van een mobiele kraan (met jib/lier) en van een hoogtewerker(met een manbak). Het gamma ROTO biedt het beste van de drie productfamilies aan en bestaat uit diverse modellen, die allemaal tegemoet komen een aan de hoge eisen die de gebruikers aan deze machines stellen.

Fotogalerij :

Visualisering van de positie van het zwaartepunt.

Een exclusief kenmerk van het systeem MERlin is het in reële tijd op het scherm in numerieke of grafische vorm tonen van de positie en de verlegging van het zwaartepunt, gerelateerd aan de laad- manoeuvres tijdens de werkfases. Het systeem, standaard op de verreikers ROTO serie MCSS, is effectief, in welke mate de stabilisator ook uitgeschoven is, en het volgt de positie in de ruimte van de lading (afstand tot grond, reikwijdte vanaf centrum van de machine) en het gewicht ervan. Dit systeem biedt een heel groot voordeel want het functioneert met om het even welke uitrusting op het vorkenbord vooraan (vorken, lieren, jibs, haken en werkplatform).

MERLIN SYSTEEM
Merlo Local Interactive Network

In reële tijd weergave van de positie en verplaatsing van het zwaartepunt van de machine in functie van de
beweging van de last tijdens het werkproces.
De laadsituatie wordt continu getoond op het scherm (hoogte boven de grond, reikwijdte vanaf centrum machine), alsook zijn gewicht.

 
  1. Positie zwaartepunt in verhouding tot werkzone
  2. Percentage kantellimiet op lengteas
  3. Percentage kantellimiet op dwarsas
  4. Hoogte lading tot de grond
  5. Afstand last tot centrum machine
  6. Massa verplaatste last
  7. Selectie hefhoek giek (min-max)
  8. Selectie rotatiehoek bovenwagen
 

Veiligheid

De gebruiker kan continu volgen in hoeverre de operationele limiet benaderd wordt. Hierdoor slaagt hij er gemakkelijk in de prestaties van de machine maximaal te exploiteren.

Gebruiksgemak

Het systeem functioneert met om het even welk type uitrusting gemonteerd op het vorkenbord vooraan (vorken, lieren, jibs, haken en werkplatform).

Veelzijdigheid

De gebruiker kan de werkzone instellen door eenvoudigweg de hoek van de rotatie van de bovenwagen voor te programmeren met beperking.