Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWE MERLO PRODUCTEN OP BAUMA 2010

13/05/2010

Merlo stelde op de BAUMA te München enkele nieuwe modellen en concepten voor. Merlo techniekers en ingenieurs zijn altijd gemotiveerd geweest door innovatie.  Dit drijft continu het onderzoek en technologische ontwikkeling, beantwoordend aan de noden van de gebruikers. Het complete gamma van verreikers, zelf-rijdende hoogwerkers, zelf-ladende betonmixers, werktuigdragers op rupsen, heavy-duty werktuigdragers en bosbouwtractoren was te zien op BAUMA 2010. Ieder nieuw model staat voor verhoogde veiligheid, comfort en prestaties.

MERLO Technews magazine "Special Edition BAUMA 2010" 

 

 

Enkele overzichtfoto's van de Merlo stand op de Bauma beurs

 

MERLO C25.5

De Merlo C25.5 is Merlo's nieuwste concept. Het is een kleine verreiker op rupsonderstel en kan zo elk terrein aan dankzij de lage bodemdruk door de 450 mm brede rupsen en het lage eigengewicht van 4000 kg. De maximum hefcapaciteit is 2500 kg en de maximale hefhoogte bedraagt 5 meter. De transmissie is volledig hydrostatisch en zorgt een topsnelheid van 15 km/u. Verder is de machine enorm wendbaar, met een lengte van 3,5 meter en een breedte van 1,80 meter.

 

MERLO P41.7 HYBRID

De Merlo P41.7 HYBRID is de eerste hybride verreiker ter wereld. De machine wordt aangedreven door een 55 kW dieselmotor en een 50 kW elektromotor. Zo kan men met deze verreiker volledig elektrisch, dus emissieloos en geruisloos rijden en werken. Onderstaande video toont de voorstelling van de P41.7 HYBRID:

 

MERLO MPR 15 en MPR 18

De Merlo MPR 15 en MPR 18 zijn Merlo's nieuwste hoogwerkers. Ze staan garant voor hoge prestaties in elke situatie. De MPR combineert snelle verplaatsing over weg, ruw terrein capaciteit en hoge laadcapaciteit in het werkplatform. De machine wordt aangedreven door een Deutz motor (vermogen 74,9 kW - 102 pk) en hydrostatische transmissie met een maximum rijsnelheid van 40 km/u. Verder is het mogelijk te rijden vanaf het werkplatform met een snelheid van 6 km/u of 1 km/u met het werkplatform op maximale werkhoogte. Het werkplatform (afmetingen: 6 meter x 2 meter) heeft een laadcapaciteit van 1000 kg en een maximale werkhoogte van 15,6 meter (MPR 15) of 18 meter (MPR 18).

 

MERLO P 50.18 HM 

De nieuwe Merlo P 50.18 HM heeft een hefvermogen van 5.000 kg en een hefhoogte van 18 meter. De machine is standaard uitgerust met 6 cilinder motor Euro 3 (vermogen 107 kW - 145 pk), hydrostatische transmissie (snelheid 40 km/u), Load-Sensing hydraulisch systeem, MERlin elektronsich controle en diagnose systeem, hoekcorrectie en side-shift.

 

MERLO P 75.9 cs

De Merlo P 75.9 cs is Merlo's nieuwste krachtpatser, met een hefcapaciteit van 7.500 kg en een hefhoogte van 9 meter is deze verreiker de ideale machine voor het verhandelen van diverse materialen. Enkele voordelen tegenover een wiellader zijn de lagere aankoopprijs, hogere hefhoogte en betere stabiliteit, kortere draaicirkel, standaard snelwisselsysteem, lager verbruik en grote veelzijdigheid dankzij vele verschillende uitrustingen. De verreiker is standaard uitgerust met Deutz Euro 3 common-rail motor (103 kW - 140 PK), hydrostatische transmissie Eco Power Drive, Load-Sensing hydraulisch systeem max debiet 150 l/min en een geveerde cabine die het comfort van de operator aanzienlijk verhoogt.

 

MERLO ROTO 60.24 mcss

Het eerste prototype van de ROTO 60.24 mcss werd voorgesteld. Deze machine zet een volledig nieuwe standaard in de wereld van de roterende verreikers. De belangrijkste eigenschappen zijn: maximum hefcapaciteit van 6.000 kg, maximale hefhoogte van 24 meter, 6 cilinder Euro 3 motor (130 kW - 176 pk), elektronisch gecontroleerde hydrostatische aandrijving, continue 360° bovenwagen rotatie, kantelbare cabine, mcss continu stabiliteits controle systeem, MERlin elektronisch controle en diagnose systeem, permanente 4-wiel aandrijving en 3 verschillende stuurwijzen, hydropneumatische vering, onafhankelijke stabilisatoren en Load-Sensing hydraulisch systeem.

 

Dubbele Cabine

 

Merlo machines voor wegenonderhoud en bosbouw:
MULTIFARMER - CINGO - TREEMME

 

MULTIFARMER 30.9 classic

De Multifarmer 30.9 classic is standaard voorzien van 3-puntshef en aftakas achteraan en wordt daardoor een multifunctionele machine. De motor heeft een vermogen van 88 kW of 120 pk en de maximale rijsnelheid bedraagt 40 km/u. De rijsnelheid is traploos regelbaar onafhankelijk van het motortoerental. Het hefvermogen van deze verreiker is met 3.000 kg ruim voldoende, alsook de hefhoogte van 9 meter.

 

MERLO TREEMME MM150VR

De Treemme MM 150 VR is een multifunctionele werktuigdrager speciaal gebouwd voor wegenonderhoud. De machine is voor- en achteraan uitgerust met een 3-puntshef, mechanische en hydraulische power take-offs en zijdelings geplaatse telescopische arm. Het vermogen van 113 kW (153 pk) wordt geleverd door een Deutz 4 cilinder common-rail motor. De aandrijving is natuurlijk hydrostatisch, dit zorgt voor een traploze regeling van rijsnelheid. De bediening van de verschillende uitrustingen gebeurd via een elektronische proportionele joystick.